A projekt

Az Ászáf-projekt 

Amikor Dávid Jeruzsálembe vitette a szövetségládát, elhelyezte a szent sátorban, majd énekeseket és hangszereseket állított mellé, hogy szüntelenül dicsérjék az Urat. Az ő vezetőjük volt a lévita származású Ászáf, aki maga is énekelt, valamint cintányéron játszott. A Zsoltárok könyvében is találkozunk a nevével az 50. és a 73-83. zsoltárok szerzőjeként.

  Az Ászáf-projekt egy 12 évvel ezelőtt indult kezdeményezés, aminek a célja, hogy a gyülekezeti és ifjúsági közösségek életében nagyobb teret kapjon Isten énekkel és hangszerekkel való, örömteli dicsőítése. A kitartó munkának, a szorgalmas gyakorlásnak és a Szentlélek életeket formáló munkájának eredményeként létrejött egy szolgálatba fogható dicsőítő zenekar, amelynek technikai hátterét (hangszereket, hangosító eszközöket) a Mezőföldi Reformáus Egyházmegyének és az áldozatkész adakozóknak köszönhetjük.

 A projekt keretén belül, 2024. július 21. és 26. között tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Ászáf-tábor, amelynek programjairól itt tudhattok meg többet.